dijous, de juny 09, 2011

Torna el casset!!!

Fa un temps vaig llegir una frase al blog de Ethan Miller, ànima dels recomanables Howlin' Rain, que m'ha fet ballar el cap des d'aleshores: analog cassette is without a doubt the best sonic format for killer riffs and dirty lost heavy jams. Immediatament vaig pensar, el malparit potser no va faltat de raó. És innegable que el casset  sobresurt per sobre els demés formats físics a l'hora de reproduir sons bruts i espessos per culpa de l'excel·lent obertura de so del vinil i l'excéssiu intent de perfecció del compacte. D'altra banda, si hi ha algú qualificat per dir una frase com aquella és Ethan Miller, doctorat honoris causa en distorsió, muralles sòniques i viatges sense retorn al més enllà del soroll amb la seva anterior banda, Comets On Fire


Si Ethan Miller arriba a continuar uns anys més al capdavant de Comets On Fire hauria acabat perdent l'oremus



Així que servidor, sempre àvid d'aprendre de gent que en sap més que ell,  ha decidit adquirir un reproductor de casset per les següents raons:
  • Rendir tribut a les produccions fosques i/o deficients que no lluexien ni en compacte ni, en menor mesura, en vinil.
  • Viatjar en el temps reescoltant els centenars de cintes de casset acumulades durant la meva adolescència. He donat un cop d'ull ràpid a una caixa de cartró polsosa plena a vessar de cintes i ja he detectat alguns àlbums que no tinc en cap altre format i que, per tant, fa anys i panys que no escolto.
  • Ser capaç d'escoltar per fi les cintes de casset que hi ha a les Collector's Edition de Ten 1990-1992 i Vs. & Vitalogy 1993-1995 de Pearl Jam!!! 

 He de reconéixer que aquesta darrera ha estat una de les principals motivacions. A la primera de les caixes, la del Ten, hi ha una rèplica de la cinta de casset que Eddie Vedder va tornar a Stone Gossard i Jeff Ament amb les demos de Alive, Once i Footsteps (qua havia rebut per mitjà del seu amic Jack Irons, en aquell temps bateria de Red Hot Chili Peppers i futur bateria de Pearl Jam) amb la seva veu enregistrada a sobre. Aquesta gravació va ser la que va motivar Gossard i Ament a trucar al desconegut Eddie Vedder per a que viatgés a Seattle per provar junts. La resta és història. A la caixa de Vs. i Vitalogy hi ha una cinta que conté més d'una hora de Self Pollution Radio, una original idea que Vedder & Co. van portar a terme l'any 1995. Des del garatge d'en Vedder ell i uns quants amics més es van dedicar a punxar cançons tan de Pearl Jam com d'altres bandes, rebre trucades de fans, fer algunes petites jams... i ho van deixar emetre per qualsevol emisora de ràdio que volgués. Son unes gravacions bastant difícils de trobar avui en dia. 

I ara arriba el moment que estàveu esperant. Senyores i senyors... la màquina de matar!!!!!!

Amb regalet on top. Merci Domènec!!!

A l'embolcall de la cinta encara hi havia enganxat el preu al que es va intentar vendre al seu dia: 1850 pta!!!!! Caríssima!!! Aquesta és un altre avantatge del casset: les que encara es conserven de temps pretèrits, les noves, les que sonen bé, estan tirades de preu!!! Al loro!!!